ILMNING FAZILATI BORASIDA KELGAN HADISLAR TAHLILI. - Po‘latova Dildora Aziz qizi; M. Agzamova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  ilmning  jamiyatdagi  o‘rni,  insonlarning  ruhiy taraqqiyotiga  qo‘shgan  hissasi  ko‘rib  chiqiladi.  Hadislar  orqali  ilmning takomillashishi,  insoniyat  uchun  foydalari  va  muqaddas  bilimlarni  o‘zlashtirish jarayoni  tahlil  qilinib,  asosiy  maqsad  ilmga  bo‘lgan  yondashuvni  o‘zgartirib, jamiyatda bilim olishga bo‘lgan ehtiyojni kuchaytirishdan iborat. Bu orqali insoniy qadriyatlarni yanada oshirish, kengaytirish hamda bilim olishga bo‘lgan qiziqishni rag‘batlantirish ochib beriladi.