ISLOMIY MOLIYA SANOATIDA MAMLAKAT RIVOJLANISHI UCHUN MIKROMOLIYALASH - Musayeva Gulmira Ulug'bekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi global iqtisodiy o‘zgaruvchanlik va jamiyatning ijtimoiy talablariga javoban,  islomiy  moliya  sanoatida  mikromoliyalashning  rivojlanishi  mamlakat barqarorligini  oshirish  va  aholining  moliyaviy  xizmatlardan  foydalanish imkoniyatlarini  kengaytirishda  dolzarb  masalalardan  biri  hisoblanadi. Mikromoliyalash tizimi orqali kam ta’minlangan aholi qatlamlariga moliyaviy yordam ko‘rsatish,  kichik  biznes  va  tadbirkorlikni  rivojlantirish  hamda  ijtimoiy-iqtisodiy tenglikni ta’minlash mumkin. Islomiy moliyaning shariat tamoyillariga asoslanganligi mikromoliyalash jarayonida foyda olish va investitsiya faoliyatini halol yo‘nalishda amalga oshirishga imkon yaratadi.