MOLIYA TIZIMINING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHIGA TA'SIRI TOSHKENT VILOYATI MISOLIDA - Kuziev Alaviddin Ilxamovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Global  iqtisodiy  sharoitlarning  o‘zgaruvchanligi  va  jamiyatning  ijtimoiy ehtiyojlarini  qondirish  zaruriyati  moliya  tizimining  Toshkent  viloyatidagi  ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga bo‘lgan ta’sirini yanada muhim qilib qo‘ymoqda. Ushbu tizim resurslarni  oqilona  boshqarish  va  mahalliy  iqtisodiyotni  barqaror  rivojlantirishda muhim  vosita  sifatida  xizmat  qiladi.  Moliya  tizimining  samaradorligi  jamiyat ehtiyojlarini qondirish, ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega.