IQTISODIYOTNI REAL SEKTORINI RIVOJLANTIRISHDA BANKLARNI ROLI - Utegenova Gulnaz Dariyabayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bank tizimi iqtisodiyotni real sektorini rivojlantirishda muhim vosita bo‘lib, uning samarali ishlashi iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish, ishlab chiqarish tarmoqlarini qo‘llab-quvvatlash  va  barqaror  moliyaviy  muhitni  ta’minlashga  yordam  beradi. Banklar tomonidan real sektor uchun qulay moliyaviy sharoitlarni yaratish iqtisodiy faollikni oshirish va raqobatbardosh muhitni shakllantirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.