INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA QISHLOQ XO'JALIGINI DAVLAT TOMONIDAN MOLIYAVIY QO'LLAB QUVVATLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Bo'riyev Turg’un Abdusamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Innovatsion  iqtisodiyot  sharoitida  qishloq  xo‘jaligini  rivojlantirishda  davlat tomonidan moliyaviy qo‘llab-quvvatlash tizimi muhim o‘rin tutadi. Qishloq xo‘jaligi sektori  iqtisodiy  barqarorlik  va  oziq-ovqat  xavfsizligini  ta’minlashda  asosiy  sektor bo‘lib, uni qo‘llab-quvvatlash tizimini takomillashtirish, innovatsion yechimlarni joriy qilish  orqali  yangi  imkoniyatlarni  yaratishni  talab  etadi.  Davlat  tomonidan  qishloq xo‘jaligi loyihalarini moliyalashtirish, ishlab chiqaruvchilar uchun imtiyozli kreditlar ajratish  va  zamonaviy  texnologiyalarni  xarid  qilish  uchun  resurslar  taqdim  etilishi sohani modernizatsiya qilishga ko‘maklashmoqda.