O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI HUDUDLARINING IJTIMOIY- IQTISODIY RIVOJLANISHIDA TIJORAT BANKLARINING O'RNI - Ermatov Shaxzod Dilmurod o'gli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston  Respublikasi  hududlarining  ijtimoiy-iqtisodiy  rivojlanishini ta’minlashda tijorat banklarining roli beqiyos. Banklar tomonidan hududiy loyihalarni moliyalashtirish,  kichik  va  o‘rta  biznes  subyektlariga  kredit  ajratish,  shuningdek, qishloq xo‘jaligi sohasini qo‘llab-quvvatlash yo‘nalishlarida olib borilayotgan ishlar mintaqaviy  iqtisodiyotning  o‘sishiga  xizmat  qilmoqda.  Mahalliy  infratuzilma loyihalarini moliyalashtirish orqali banklar jamiyat uchun muhim ijtimoiy vazifalarni amalga oshiradi.