BUDJET TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISH VA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Ishkuvatova Gulchehra Baxtiyarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Budjet  tashkilotlarida  buxgalteriya  hisobi  davlat  moliyaviy  boshqaruvining muhim bo’g’ini hisoblanib, u davlat resurslarining maqsadli va samarali sarflanishini ta’minlaydi.  Moliyaviy  hisobotlarning  haqqoniyligi  va  ishonchliligi  budjet mablag’larini oqilona boshqarish, davlat xarajatlarini optimallashtirish va korrupsiya xavflarini kamaytirishda katta ahamiyatga ega. Bugungi kunda O’zbekistonda buxgalteriya hisobini modernizatsiya qilish, uni raqamli texnologiyalar bilan qo’llab-quvvatlash va xalqaro standartlarga moslashtirish bo’yicha keng ko’lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. "Raqamli O’zbekiston – 2030" strategiyasi  doirasida  buxgalteriya  hisobi  tizimiga  zamonaviy  avtomatlashtirilgan dasturlar  joriy  qilinib,  jarayonlarni  tezkor  va  shaffof  boshqarish  imkoniyatlari kengaymoqda.