KICHIK BIZNESNI UZLUKSIZ QO'LLAB QUVVATLAH DAVLAT VA TIJORAT BANKLARINING O'RNI - Abdurashidov Maqsud Abdurashidovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston  Respublikasida  kichik  biznesni  uzluksiz  qo‘llab-quvvatlash mamlakat  iqtisodiyotining  barqaror  rivojlanishini  ta’minlashning  asosiy yo‘nalishlaridan  biri  hisoblanadi.  Kichik  biznesni  rivojlantirish  uchun  moliyaviy manbalarni  kengaytirish,  kredit  resurslaridan  samarali  foydalanish  va  kichik tadbirkorlik subyektlari uchun qulay sharoitlar yaratish zarur. Sun’iy intellekt, big data va boshqa raqamli texnologiyalarni tijorat banklarida joriy etish moliyaviy resurslarni taqsimlash va monitoring qilish jarayonlarini tezkor va ishonchli tashkil etishga imkon beradi.  Kichik  biznesni  moliyaviy  qo‘llab-quvvatlashda  davlat  va  tijorat  banklari o‘rtasida  hamkorlikni  kuchaytirish  tadbirkorlikni  keng  miqyosda  rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.