2017-2024 YILLARDA BUXORO VILOYATIDA O‘RTA MAXSUS TA’LIM TIZIMIDAGI O‘ZGARISHLAR - Tursunpulatova Barchinoy Safo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  maqolada  2017-2024  yillarda  Buxoro  viloyatida  o‘rta  maxsus  ta’lim tizimining  rivoji,  erishilgan  yutuqlar  va  mavjud  muammolar  tahlil  qilingan.  Ushbu davrda o‘rta maxsus professional ta’lim tizimi sifatini oshirishga qaratilgan islohotlar, xususan, akademik litsey, kasb-hunar maktablari, texnikum va kollejlarning faoliyati, ularning  moddiy-texnik  bazasini  mustahkamlash  choralari  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek, viloyatdagi professioanl ta’lim muassasalari  o‘quvchi va o‘qituvchilari tarkibi  va  qamrovi,  hududlar  kesimida  taqsimotiga  oid  statistik  ma’lumotlar  tahlil qilingan.