DARS JARAYONIDA PED TEXNALOGIYADAN FOYDALANISH. - Turgunova Lobarxon Jalolitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Matematika darslarida PED (Pedagogik Texnologiyalar) foydalanish, o’quvchilarning faolligini oshirish, mavzuni yaxshiroq o’zlashtirish va dars jarayonini samarali tashkil etish uchun muhim ahamiyatga ega. PED texnologiyalari, interaktiv ta’lim vositalari, kompyuter dasturlari, multimediali materiallar va onlayn platformalar yordamida matematikani o’rgatish jarayonini samarali va qiziqarli qilish imkonini beradi. Bu usullar, o’quvchilarning o’z-o’zini baholashini ta’minlash, mavzuni tezroq va tushunarli ravishda o’zlashtirish, shuningdek, turli xil o’quv materiallarini interaktiv tarzda taqdim etish imkonini beradi. PED texnologiyalari yordamida o’quvchilar ko’proq tajriba to’plashadi va amaliy mashqlarni bajarishda zamonaviy metodlarni qo’llash imkoniyatiga ega bo’lishadi. Mazkur izlanishda, matematik ta’limda PED texnologiyalarining roli va ularning ta’lim jarayonida qanday qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, PED texnologiyalarining o’quvchilarga qanchalik yordam berishi va ular uchun qanday yangi imkoniyatlar yaratishi ham ko’rib chiqiladi.