IJTIMOIY MUHITDA O’SMIR YOSHLARNI PSIXOLOGIK MOSLASHUVCHANLIGINI DOLZARBLIGI. - Tillaxodjayeva Xosiyatxon Sardorbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’smirlik davri inson hayotida muhim o’rin egallaydi. Bu davrda shaxsiyat shakllanishi, ijtimoiy aloqalar o’rnatilishi va psixologik moslashuvchanlik rivojlanishi jarayonlari bir-biri bilan chambarchas bog’liq. Ijtimoiy muhit, o’smirlarning psixologik holatini belgilovchi eng muhim omillardan biridir. O’smirlar, o’zlarini anglash, identifikatsiya qilish va ijtimoiy talablar bilan moslashish jarayonida turli ijtimoiy muhitlarga duch keladilar. Ushbu maqolada, ijtimoiy muhitda o’smir yoshlarning psixologik moslashuvchanligi dolzarbligi haqida ma’lumotlar berilgan.