XARAKTERNI IFODALOVCHI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Haydarova Xolida Qosimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida “xarakter” semali frazeologik birliklarning lingvokognitiv tahlili amalga oshirilgan. Tadqiqot doirasida har ikkala tildagi frazeologik birliklar tarkibiy va semantik jihatdan taqqoslanib, ularning o’ziga xos xususiyatlari aniqlangan. Tahlil natijalariga ko’ra, ingliz va o’zbek tillaridagi "xarakter" semali frazeologik birliklar inson xarakterining turli jihatlarini ifodalashda muhim rol o’ynaydi va ularning lingvokognitiv tahlili tillararo muloqotni yaxshilashga yordam beradi.