MUSIQIY TAFAKKUR TUSHUNCHASI VA UNING TAKOMIL BOSQICHLARI - Tursunxo‘jaeva Moxinposhsha Nodirxo‘ja qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada musiqiy fikrlashning samarali, ijodiy, ijrochi va tinglovchining umumiy fikr obyekti birlamchi bo‘lishini ko‘rsatib berishda musiqiy tafakkurning muhim omilligi bayon etilgan. Musiqiy tafakkurni rivojlantirishda musiqiy ohang va uni amaliyotda qo‘llash darajalari shaxs kamolatida muhim ahamiyat kasb etishi ko‘rsatib o‘tilgan. Musiqiy til inson bilan muloqotni so‘zsiz bajara olishini ko‘rsatib o‘tishga bir qancha misollar va olimlar fikrlaridan izohlar keltirilgan.