BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARINING INTEGRATSION YONDASHUV ASOSIDA IJODIY SALOHIYATINI OSHISH YO‘LLARI - XOLQO‘ZIYEVA NOZIMA (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy salohiyatini oshirishning integratsion yondashuv asosida amalga oshirilishi ko‘rib chiqiladi. Integratsion yondashuv o‘quvchilarga turli fanlar o‘rtasida bog‘lanishlarni o‘rnatish va bir vaqtning o‘zida bir nechta ko‘nikmalarni rivojlantirish imkonini beradi. Maqola ijodiy fikrlash, tasavvur va muammoni hal qilish kabi ko‘nikmalarni rivojlantirishga yordam beradigan metod va texnikalar bilan tanishtiradi. Shuningdek, o‘quvchilarda o‘z-o‘zini ifoda etish, tashabbuskorlik va xulq-atvorni yaxshilash uchun integratsion yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida ijodiy salohiyatni oshirishning samarali usullari va metodik yondashuvlar keltirilgan.