VOYAGA YETMAGANLARNING QAROVSIZLIGIGA QARSHI KURASH BO’YICHA QONUNLAR IJROSI USTIDAN PROKUROR NAZORATINI AMALGA OSHIRISH - Normamatov Ilgʻor Aktamovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Voyaga yetmaganlarning qarovsizligiga qarshi kurash bo’yicha qonunlar ijrosi ustidan prokuror nazoratini amalga oshirish muhim ijtimoiy masala bo’lib, bu jarayon jamiyatimizning kelajagini belgilaydigan omillardan biridir. Voyaga yetmaganlar, ya’ni bolalar va o’smirlar, o’z huquqlari va manfaatlari ta’minlanishi lozim bo’lgan eng himoyasiz qatlamlardan biridir. Ularning qarovsizligi, ta’lim va tarbiyasizligi, salomatligi va psixologik holati jiddiy muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Shuning uchun, davlat va jamiyat tomonidan voyaga yetmaganlarga nisbatan e’tibor va g’amxo’rlik zarur.