O‘QUVCHILARDA IJODIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Raxmonjonov Faxriddin Farxodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘quvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish jarayoni psixologik nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Ijodiy fikrlashning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va psixologik yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqola tajriba asosida amalga oshirilib, ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan samarali metodlar va ularning natijalari yoritilgan.