PROFESSIONAL TA`LIM-ZAMON BILAN HAMNAFAS. - Umaraliyeva Muazzamxon Begishovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada jamiyatimizning hozirgi rivojlanish bosqichida professional ta’lim tizimida yoshlarni mehnat bozori ehtiyojlari asosida zamonaviy va sifatli kasbga o‘qitish tizimini Yevropa standartlari asosida joriy etilishida Xo`jaobod Abu Ali ibn Sino Jamoat salomatligi texnikumi faoliyati yoritib berilgan. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Mehnat migratsiyasi jarayonlarini takomillashtirish hamda xorijda vaqtincha mehnat faoliyatini amalga oshirayotgan shaxslarni qo‘llab-quvvatlashga doir qo‘shimcha chora-tadbirlar to‘g‘risida” 2024-yil 4-apreldagi PF-59- son Farmoni ijrosini ta`minlash, shuningdek, yoshlarni chet tillarini o`rganish va kasb egallashiga bo`lganqiziqishlarini qo`llab quvvatlash, ularni ichkiva tashqi mehnat bozorida raqobatbardosh kadrlar sifatida tayyorlash tizimini takomillashtirish hamda xorijiy davlatlarda ishlash imkoniyatlarini kengaytirish maqsadida Xo`jaobod Abu Ali ibn Sino Jamoat salomatligi texnikumida keng ko`lamli ishlar olib borilmoqda.