YULDUZLAR ICHRA PORLAGAN SHAXS:BOBURNING SHONLI TAQDIRI. - Mahkamova Zarina Zamirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O’zbek adabiyotining yirik vakillaridan biri bo’lgan Pirimqul Qodirov o’zining “Yulduzli tunlar” asari orqali buyuk tarixiy shaxs Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti va faoliyatini keng yoritgan. Ushbu roman o’zbek adabiyotidagi eng muhim tarixiy badiiy asarlardan biri bo’lib unda Boburning murakkab hayoti, siyosiy kurashlari,adabiy merosi va shaxsiy kechinmalari o’z aksini topgan.