G’AZAL MULKINING SULTONI ALISHER NAVOIY IJODIDA UMUMINSONIY G‘OYALAR TARANNUMI - Qosimova Zulfiya O'tkirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodiy merosidan o‘rin olgan uumuminsoniy g‘oyalar shoir g‘azallari misolida talqin qilinadi. Ijodkorning badiiy mahorati uning asarlari tahlili orqali aks ettiriladi. Shoir g‘azallarida tarannum etilgan mangulikka daxldor falsafiy fikr-mulohazalar keng yoritib beriladi.