SHARQ MUTAFAKKIRLARI QARASHLARIDA INSONNING AQLIY, AHLOQIY VA JISMONIY TOMONDAN KAMOLATI MASALASI - Ilyosboyev Sirojiddin Baxtiyor oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ibn Sino jismoniy mashg‘ulotning ahamiyati va turlari to‘g‘risida fikr yuritib, u jismoniy mashg‘ulotni kishi organizmi qanday holatda bo‘lganida boshlash kerakligi haqida ham qimmatli maslahatlar beradi. Maskur maqolada sharq mutafakkirlari qarashlarida insonning aqliy, ahloqiy va jismoniy tomondan kamolati masalasi yoritilgan.