INSON HUQUQLARI UMUMJAHON DEKLARATSIYASI HAQIDA - Abdurahmanova Shahrizoda Ulug’bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inson Huquqlari Komissiyasi tomonidan ishlab chiqilgan Inson Huquqlari Umumjahon Deklaratsiyasi, inson g’ururi, ozodligi va tengligini ta’kidlaydigan muhim hujjat bo’lib, har bir insonning asosiy huquqlarini belgilaydi. Ushbu deklaratsiya, inson huquqlarini himoya qilish va targ’ib qilishda global standartlarni belgilab beradi.