БАДИИЙ АСАРЛАР ОРҚАЛИ ЎҚУВЧИЛАРДА ТАНҚИДИЙ ТАФАККУРНИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Усманова Зулфизархон Икрамовна (TADQIQOTLAR, 2025)
АННОТАЦИЯ: Ушбу мақолада бадиий асарлар орқали ўқувчиларда танқидий тафаккурни ривожлантириш усуллари таҳлил қилинади. Бадиий матнларни таҳлил қилиш, образлар ва воқеаларни чуқур тушуниш, муаллифнинг ғояларини танқидий баҳолаш орқали ўқувчиларда фикрлаш кўникмалари шаклланади. Мақолада замонавий таълимда танқидий тафаккурни ривожлантиришнинг аҳамияти ва амалий усуллари ёритилади.