KOMPYUTER VA UNING ATROF QURILMALARI - Rayimjonova Maxliyo Gulomjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Informatika — bu axborotning nafakat umumiy xususiyatlari, balki unga avtomatlashtirilgan ishlov berishning uslublari, jarayonlari va texnik vositalarini urganuvchi fandir. Avtomatlashtirilgan ishlov berish jarayonlarining asosini axborotni yig`ish, talkin qilish, saqlash, qayta ishlash va uzatish tashqil kiladi. Bu jarayonlar xisoblash texnikasi, jumladan, EHMlar yordamida amalga oshiriladi.