INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINING KASBIY RIVOJLANISHI VA O‘QUVCHILARGA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNI O‘RGATISH - Mamaradjabova Xurshida Buriboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola informatika o‘qituvchilarining kasbiy rivojlanishi va zamonaviy texnologiyalarni o‘quvchilarga o‘rgatish masalasini ko‘rib chiqadi. Maqolada informatika fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy ta’lim texnologiyalarining ahamiyati, o‘qituvchilarning malakalarini oshirish va pedagogik metodlarning yangilanishi haqida so‘z boradi. Informatika o‘qituvchilarining kasbiy malakalarini doimiy ravishda oshirib borish, yangi texnologiyalarni o‘rgatish va o‘quvchilarga yuqori raqamli kompetentsiyalarni shakllantirish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interaktiv o‘qitish, gamifikatsiya, masofaviy ta’lim va onlayn platformalardan foydalanish kabi texnologiyalarni o‘qitish jarayoniga qanday qo‘llash mumkinligi tahlil qilingan. Shuningdek, masofaviy ta’limning o‘sib borayotgan roli, informatika o‘qituvchilarining malaka oshirish kurslari va innovatsion texnologiyalarni o‘quvchilarga o‘rgatishda yangi metodlarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Ushbu maqola informatika o‘qituvchilarining kasbiy rivojlanishining ahamiyatini, o‘quvchilarga zamonaviy texnologiyalarni o‘rgatishda ularning rolini va ta’lim tizimining kelajakdagi rivojlanishidagi o‘rnini yoritib beradi.