ISAJON SULTONNING “OZOD” ROMANIDAGI OBRAZLILIK - Ergasheva Zilola Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada I.Sultonning “Ozod ” asari bilan bog‘liq yangicha talqinlar tahlilga tortildi. Asarda modern adabiyotning mumtoz adabiyot bilan uyg‘unlashuvi, bugungi kunning tarix bilan bog‘lanishi, tasavvufiy qarashlarning ustunligi, zohiriy ko’rinishlarning botinda akslanishi va hikmatlar olami haqida mulohazalar yuritildi, asardagi obrazlarga baho berildi.