MAVZU: BUYRAK-TOSH KASALLIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI - Xojiyev Azimjon Axmedovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Buyrak juft a’zo bo’lib, qorin bo’shlig’ining orqa devorida umurtqa pog’onasining ikki yonida joylashadi. Uning shakli loviyasimon, botiq yuzasi buyrakning darvozasi hisoblanadi. Buyrak arteriyalari kirib, buyrak venalari, siydik nayi va limfa tomirlari chiqadi. Bu yerda siydik chiqaruv yo’llari -buyrak kosachalari, jomlari va siydik chiqaruv naylari joylashadi. Buyrak biriktiruvchi to’qimadan iborat kapsula bilan qoplangan.