MAVZU: GISTOLOGIYA SITOLOGIYA VA EMBRIOLOGIYA FANINING RIVOJLANISH TARIXI - To’xtamurotov To’xtasinbek (TADQIQOTLAR, 2025)
Gistologiya (grekcha: ἱστός [gisto] va λόγος [logiya]) — odam va hayvonlar organizmining toʻqimalari haqidagi fan. "Gistologiya" terminini birinchi boʻlib nemis olimi K. Mayer taklif etgan. Gistologiya toʻqima va aʼzolarning evolyutsiyasi, rivojlanishi (gistogenez), mikroskopik va oʻta nozik tuzilishi, kimyoviy tarkibi, vazifasi (gistofiziologiya), shuningdek, ularning tuzilishi bilan faoliyati oʻrtasidagi bogʻlanishni oʻrganadi.