IJTIMOIY MUHITDA O'SMIR YOSHLARNI PSIXOLOGIK MOSLASHUVCHANLIGINI DOLZARBLIGI. - Tillaxodjayeva Xosiyatxon Sardorbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O'smirlik davri inson hayotida muhim o'rin egallaydi. Bu davrda shaxsiyat shakllanishi, ijtimoiy aloqalar o'rnatilishi va psixologik moslashuvchanlik rivojlanishi  jarayonlari  bir-biri  bilan  chambarchas  bog'liq.  Ijtimoiy  muhit, o'smirlarning psixologik holatini belgilovchi eng muhim omillardan biridir. O'smirlar, o'zlarini anglash, identifikatsiya qilish va ijtimoiy talablar bilan moslashish jarayonida turli  ijtimoiy  muhitlarga  duch  keladilar.  Ushbu  maqolada,  ijtimoiy  muhitda  o'smir yoshlarning psixologik moslashuvchanligi dolzarbligi haqida ma'lumotlar berilgan.