XARAKTERNI IFODALOVCHI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Haydarova Xolida Qosimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  va  o’zbek  tillarida  “xarakter”  semali frazeologik birliklarning lingvokognitiv tahlili amalga oshirilgan. Tadqiqot doirasida har  ikkala  tildagi  frazeologik  birliklar  tarkibiy  va  semantik  jihatdan  taqqoslanib, ularning o'ziga xos xususiyatlari aniqlangan. Tahlil natijalariga ko'ra, ingliz va o'zbek tillaridagi "xarakter" semali frazeologik birliklar inson xarakterining turli jihatlarini ifodalashda muhim rol o'ynaydi va ularning lingvokognitiv tahlili tillararo muloqotni yaxshilashga yordam beradi.