SHARQ TILLARINI O’QITISHDA BAHOLASH VA NAZORAT QILISH: XORIJIY TAJRIBALAR. - O’tkirova Zahro; Azizbek Hakimov (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya.  Ushbu  maqolada  Sharq  tillarini  oʻqitishda  baholash  va  nazorat qilishning ahamiyati va xorijiy tajribalar tahlil qilingan. AQSh, Xitoy, Yaponiya va Yevropa davlatlarining baholash usullari, jumladan, ACTFL, HSK, JLPT va CEFR tizimlari  haqida  maʼlumot  berilgan.  Zamonaviy  texnologiyalarni  qo‘llashning afzalliklari,  jumladan,  onlayn  platformalar  va  sunʼiy  intellekt  yordamida avtomatlashtirilgan  baholash  tizimlari  muhokama  qilingan.  Maqolada  O‘zbekiston taʼlim tizimiga ushbu tajribalarni tatbiq etish yo‘llari va milliy taʼlim sifatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.