VOYAGA YETMAGANLARNING QAROVSIZLIGIGA QARSHI KURASH BO'YICHA QONUNLAR IJROSI USTIDAN PROKUROR NAZORATINI AMALGA OSHIRISH - Normamatov Ilgʻor Aktamovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Voyaga  yetmaganlarning  qarovsizligiga  qarshi  kurash  bo'yicha qonunlar  ijrosi  ustidan  prokuror  nazoratini  amalga  oshirish  muhim  ijtimoiy  masala bo'lib, bu jarayon jamiyatimizning kelajagini belgilaydigan omillardan biridir. Voyaga yetmaganlar, ya'ni bolalar va o'smirlar, o'z huquqlari va manfaatlari ta'minlanishi lozim bo'lgan  eng  himoyasiz  qatlamlardan  biridir.  Ularning  qarovsizligi,  ta'lim  va tarbiyasizligi, salomatligi va psixologik holati jiddiy muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Shuning uchun, davlat va jamiyat tomonidan voyaga yetmaganlarga nisbatan e'tibor va g'amxo'rlik zarur.