MAVZU: YIRINGLI YALLIG’LANISH KASALLIKLARI STREPTOKOKK,STAFILAKOKK - Mundiyev Madaminjon Abduraxmonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Stafilokokk -  stafilokokk  infeksiyasi  tufayli  kelib  chiqadigan  ichak yallig‘lanishidir.  Bu  kasallik  oshqozon-ichak  trakti,  ayniqsa  bolalarda  eng  ko‘p uchraydigan  muammolardan  biri  hisoblanadi.  Bunday  hollarda  zudlik  bilan kasalxonaga  yotqizish  va  kasallik  alomatlarini  bartaraf  etish  uchun  shoshilinch choralar ko‘rish talab etiladi.