PSIXOLOGIYADA SHAXS TUSHUNCHASINING PAYDO BOʻLISHI VA SHAKLLANISHI - Parpiyeva Dildora Foziljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqola  orqali  psixologiyaning  bunyodga  kelishi  va  taraqqiyoti jarayonida «psixik», «ijtimoiy» va «biologik» tushunchalar o‘rtasidagi mavjud bo‘lishi mumkin bo‘lgan aloqalar ko‘rib chiqilgan. Psixik taraqqiyot to‘laligicha ham biologik va ijtimoiydan mustaqil bo‘lgan muayyan jarayon sifatida, ham faqat biologik yoki faqat ijtimoiy rivojlanishning hosilasi sifatida, yoki ularning intividga ko‘rsatadigan parallel ta’sirining natijasi sifatida tushuntirilgan.