AKSEOLOGIK YONDASHUV VOSITASIDA UQUVCHILARDA MULOQOT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH - Djumanov Alisher Tolibjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada akseologik yondashuv vositasida o'quvchilarda muloqot  madaniyatini  rivojlantirish  mexanizmi  takomillashtirishga  bag'ishlangan. Akseologik yondashuv – bu qiymatlar va madaniyatni o'rganishga asoslangan ta'lim yondashuvi  bo'lib,  uning  asosiy  maqsadi  o'quvchilarning  shaxsiy  va  ijtimoiy rivojlanishida axloqiy, estetik, madaniy va muloqot qobiliyatlarini shakllantirishdir. Maqolada,  akseologik  yondashuvning  o'quvchilarda  muloqot  madaniyatini rivojlantirishdagi  o'rni  va  ahamiyati  ko'rib  chiqiladi.  Ushbu  yondashuvni  ta'lim jarayoniga  joriy  etish  orqali  o'quvchilarni  samarali  muloqotga,  ijtimoiy  faoliyatga, g'oyaviy va axloqiy nuqtai nazardan rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola akseologik  yondashuvning  o'ziga  xos  xususiyatlari,  metodikasi  va  o'quvchilarning muloqot  madaniyatini  shakllantirishdagi  yangi  pedagogik  yondashuvlarni  o'rganish asosida takliflar beradi.