O‘QUVCHILARDA IJODIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Raxmonjonov Faxriddin Farxodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘quvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish jarayoni psixologik  nuqtayi  nazardan  o‘rganilgan.  Ijodiy  fikrlashning  shakllanishiga  ta’sir etuvchi  omillar,  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  va  psixologik  yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqola tajriba asosida amalga oshirilib, ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan samarali metodlar va ularning natijalari yoritilgan.