SAYYOH OLIMLAR ASARLARIDA XORAZM TAVSIFI - A.Qurbonov; Zahriddin Sohibov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  Oʻzbekistonning  qadimiy  shaharlaridan  biri  boʻlgan Xorazmning oʻrta asr sayyoh olimlari, jumladan, Ibn Xurdodbeh, Ibn al-Faqih, Yoqut al-Hamaviy, Ibn Battuta va al-Umariy asarlarida qanday tasvirlanganligi haqida soʻz boradi. Maqola, shuningdek, Xorazmning oʻziga xos ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy xususiyatlari  hamda  uning  ilmiy  merosi  haqida  batafsil  ma’lumot  beradi.  Ushbu asarlarda sayyohlar Xorazmning boy tabiiy resurslari, savdo markazlari, obodonligi va xalqning turmush tarzi haqida ta’riflar berishgan. Bu meros o‘zbek xalqining madaniy va tarixiy rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi.