YULDUZLAR ICHRA PORLAGAN SHAXS:BOBURNING SHONLI TAQDIRI. - Mahkamova Zarina Zamirovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  O’zbek  adabiyotining  yirik  vakillaridan  biri  bo’lgan  Pirimqul Qodirov  o’zining  “Yulduzli  tunlar”  asari  orqali  buyuk  tarixiy  shaxs  Zahiriddin Muhammad  Boburning  hayoti  va  faoliyatini  keng  yoritgan.  Ushbu  roman  o’zbek adabiyotidagi  eng  muhim    tarixiy  badiiy  asarlardan  biri  bo’lib  unda  Boburning murakkab hayoti, siyosiy kurashlari,adabiy merosi va shaxsiy kechinmalari o’z aksini topgan.