DARSLARNI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIC EXNOLOGIYALARNI AHAMIYATI. - Shukurov Xursan Gadoyevich; Norova Intizor Haqberdiyevna; Turdiyev Yorqin Ochilovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Hozirgi  kunda  ta'lim  jarayonida  kompetensiyaviy  yondashuv, o’quvchilarda kasbiy, shaxsiy va kundalik hayotda uchraydigan holatlarda samarali harakat  qilishga  imkon  beradigan  amaliy  ko’nikmalarni  shakllantirish  va rivojlantirishni  hamda  matematik  ta‘limning  amaliy,  tatbiqiy  yo’nalishlarini kuchaytirishni  nazarda  tutadi.  Kompyuter  texnologiyalarining  qo‘llanish  sohasining kengayishi,  axborot  texnologiyalarining  yaratilishi  jamiyat  hayotining  barcha sohalarida ya‘ni ishlab chiqarishda, fanda, ta‘limda, tibbiyotda va boshqa jabhalardagi rivojlanish  ya‘ni  tezkor  axborot  almashinuviga,  qisqa  vaqtda  axborotlarni  qayta ishlash,  o‘z  vaqtida  manbaga  uzatishga  olib  kelmoqda.  Ushbu  maqolada  shular  va matematika fanini o'qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o'rni haqida fikr yuritiladi.