SHARQ MUTAFAKKIRLARI QARASHLARIDA INSONNING AQLIY, AHLOQIY VA JISMONIY TOMONDAN KAMOLATI MASALASI - Ilyosboyev Sirojiddin Baxtiyor oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ibn Sino jismoniy mashg‘ulotning ahamiyati va turlari to‘g‘risida fikr  yuritib,  u  jismoniy  mashg‘ulotni  kishi  organizmi  qanday  holatda  bo‘lganida boshlash kerakligi haqida ham qimmatli maslahatlar beradi. Maskur maqolada sharq mutafakkirlari qarashlarida insonning aqliy, ahloqiy va jismoniy tomondan  kamolati masalasi yoritilgan.