INSON HUQUQLARI UMUMJAHON DEKLARATSIYASI HAQIDA - Abdurahmanova Shahrizoda Ulug’bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inson Huquqlari Komissiyasi tomonidan ishlab chiqilgan Inson Huquqlari  Umumjahon  Deklaratsiyasi,  inson  g'ururi,  ozodligi  va  tengligini ta'kidlaydigan muhim hujjat bo'lib, har bir insonning asosiy  huquqlarini belgilaydi. Ushbu  deklaratsiya,  inson  huquqlarini  himoya  qilish  va  targ'ib  qilishda  global standartlarni belgilab beradi.