O‘ZBEKISTON IQTISODIYOT SEKTORIDA INGLIZ TILINI O‘RGANISH ISTIQBOLLARI - Bafoyeva Sevinch; Amanbayeva Oydin (TADQIQOTLAR, 2025)
1991-yilda mustaqillikka erishganidan so‘ng jiddiy ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy o‘zgarishlarni  boshidan  kechirgan  O‘zbekistonning  iqtisodiy  sektorida  ingliz  tilini bilishning  o‘rni  tobora  ortib  bormoqda.  [1]  O‘zbekiston  jahon  iqtisodiyotiga integratsiyalashishga  intilayotgani  sababli,  ayniqsa,  jadal  rivojlanayotgan  turizm sanoatida ingliz tilida so‘zlashuvchi mutaxassislarga talab ortdi. [2]  [3] Biroq, bu talab toʻliq qondirilmadi, chunki Oʻzbekistonda mavjud boʻlgan ingliz tilida soʻzlashuvchi ekskursiya  gidlari  va  tarjimonlari  koʻp  hollarda  xalqaro  tashrif  buyuruvchilarning ehtiyojlarini samarali qondirish uchun zarur malaka darajasiga ega emas. [2] Ushbu  tadqiqot  ishi  Oʻzbekistonning  iqtisodiy  sektorida  ingliz  tilini  oʻrganish istiqbollarini oʻrganishga qaratilgan boʻlib, ingliz tili koʻnikmalarini egallash va undan foydalanishga taʼsir etuvchi omillarga, shuningdek, jahon bozorida ishtirok etish uchun jihozlangan ishchi kuchini shakllantirishda Oʻzbekiston duch kelayotgan muammolar va imkoniyatlarga eʼtibor qaratishdan iborat.