REKОNSTRUKSIУАLАNGАN SKRIPKА ОILАSIGА MАNSUB СHОLGʻULАRNI TАDBIQ ETISHDА NАZАRIУОTСHILАRNING EMPIRIK QАRАSHLАRI - Norqulov Sh.Sh.; Nurullayev F.G. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya:  Maqolada  skripkа  сhоlgʻusining  rekonstrutsiya jarayonlari,nazariyotchilarning  empirik  qarashlari,  skripkaning  musiqiy xususiyatlari, kamonli  cholg’u asboblarining tarixiy taraqqiyoti va ta’lim-tarbiyadagi roli,  musiqa ijrochiligi yo’liga mos ijro shakllarini yuzaga keltirish g’oyalari haqidagi ma’lumotlar bayon etilgan.