KOMPYUTER VA UNING ATROF QURILMALARI - Rayimjonova Maxliyo Gulomjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Informatika  —  bu  axborotning  nafakat  umumiy  xususiyatlari,  balki  unga avtomatlashtirilgan  ishlov  berishning  uslublari,  jarayonlari  va  texnik  vositalarini urganuvchi fandir. Avtomatlashtirilgan ishlov berish jarayonlarining asosini axborotni yig`ish, talkin  qilish,  saqlash,  qayta  ishlash va  uzatish tashqil  kiladi.  Bu  jarayonlar xisoblash texnikasi, jumladan, EHMlar yordamida amalga oshiriladi.