INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINING KASBIY RIVOJLANISHI VA O‘QUVCHILARGA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNI O‘RGATISH - Mamaradjabova Xurshida Buriboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Ushbu  maqola  informatika  o‘qituvchilarining  kasbiy rivojlanishi va zamonaviy texnologiyalarni o‘quvchilarga o‘rgatish masalasini ko‘rib chiqadi.  Maqolada  informatika  fanini  o‘qitish  jarayonida  zamonaviy  ta’lim texnologiyalarining ahamiyati, o‘qituvchilarning malakalarini oshirish va pedagogik metodlarning yangilanishi haqida so‘z boradi. Informatika o‘qituvchilarining kasbiy malakalarini  doimiy  ravishda  oshirib  borish,  yangi  texnologiyalarni  o‘rgatish  va o‘quvchilarga  yuqori  raqamli  kompetentsiyalarni  shakllantirish  ta’lim  jarayonining samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiladi.  Maqolada  zamonaviy  pedagogik yondashuvlar,  interaktiv  o‘qitish,  gamifikatsiya,  masofaviy  ta’lim  va  onlayn platformalardan foydalanish kabi texnologiyalarni o‘qitish jarayoniga qanday qo‘llash mumkinligi tahlil qilingan. Shuningdek, masofaviy ta’limning o‘sib borayotgan roli, informatika  o‘qituvchilarining  malaka  oshirish  kurslari  va  innovatsion texnologiyalarni  o‘quvchilarga  o‘rgatishda  yangi  metodlarni  qo‘llash  masalalari yoritilgan.  Ushbu  maqola  informatika  o‘qituvchilarining  kasbiy  rivojlanishining ahamiyatini, o‘quvchilarga zamonaviy texnologiyalarni o‘rgatishda ularning rolini va ta’lim tizimining kelajakdagi rivojlanishidagi o‘rnini yoritib beradi.