ISAJON SULTONNING “OZOD” ROMANIDAGI OBRAZLILIK - Ergasheva Zilola Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada   I.Sultonning   “Ozod ” asari bilan bog‘liq  yangicha  talqinlar  tahlilga tortildi.  Asarda  modern  adabiyotning  mumtoz  adabiyot bilan    uyg‘unlashuvi,    bugungi  kunning  tarix  bilan  bog‘lanishi,    tasavvufiy   qarashlarning ustunligi,  zohiriy  ko’rinishlarning  botinda  akslanishi  va  hikmatlar   olami  haqida  mulohazalar  yuritildi, asardagi  obrazlarga  baho  berildi.