MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIVLIK KOBILIYATLARNI SHAKLLANTIRISH. - Karbayeva Asekxan Boranbay qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  kreativlik qobiliyatlarini  shakllantirish  jarayoni  tahlil  etiladi.  Bolalarning  kreativ  fikrlash, ijodkorlik  va  yangicha  yondashuvlarni  ishlab  chiqish  qobiliyatlarini  rivojlantirish maktabgacha  ta’lim  tizimida  muhim  o’rin  tutadi.  Kreativlikni  shakllantirish bolalarning erkin fikrlash, muammolarni ijodiy usullar bilan hal qilish, o’zlarini ifoda etish  va  yangi  g’oyalarni  ishlab  chiqishdagi  qobiliyatlarini  rivojlantirishga  xizmat qiladi.