AKADEMIK LITSEYLARDA BIOLOGIYA FANI O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - To‘xtaboyeva Sayyora Abdulboqiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Biologiya  fani  tirik  organizmlarning  tuzilishi,  funksiyalari, evolyutsiyasi va atrof-muhit bilan o‘zaro munosabatlarini o‘rganadigan fundamental fanlardan  biridir.  Uning  ahamiyati  nafaqat  inson  salomatligi,  qishloq  xo‘jaligi  va ekologiyaga doir bilimlarni o‘zida mujassam etganligida, balki o‘quvchilarning ilmiy dunyoqarashini shakllantirish, ekologik ongni oshirish va ularning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda ham namoyon bo‘ladi. Akademik litseylarda biologiya fani o‘qitish samaradorligini oshirish, zamonaviy ta’lim talablariga mos keladigan usullarni qo‘llash, o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini chuqurlashtirish, shuningdek, ularni amaliy hayotda qo‘llash imkoniyatlarini yaratishni talab qiladi.