NON ISHLAB CHIQARISHNING TEXNOLOGIK SXEMASI
Keywords:
Kalit so‘zlar: non ishlab chiqarish, xom ashyo, xamir, natija, mahsulotlar, suv, un.Abstract
Annotatsiya: Non ishlab chiqarish jarayoni insoniyat tarixida muhim o‘rin
tutadi. Non, ko‘plab madaniyatlar va xalqlar uchun asosiy oziq-ovqat manbai bo‘lib,
uning tayyorlanishi va iste'mol qilinishi juda qadim zamonlardan boshlangan. Non
ishlab chiqarish jarayoni bir qator texnologik bosqichlardan iborat bo‘lib, har bir
bosqich o‘ziga xos jarayonlar va usullarni talab qiladi. Ushbu maqolada non ishlab
chiqarishning texnologik sxemasi va uning asosiy bosqichlari haqida ma'lumotlar
berilgan
References
Foydalanilgan adabiyotlar:
1. Abdullayev, O. (2020). Oziq-ovqat texnologiyalari. Toshkent: O‘zbekiston
Respublikasi Oziq-ovqat sanoati vazirligi.
2. Qodirov, M. (2019). Non ishlab chiqarish texnologiyasi: nazariya va amaliyot.
Toshkent: O‘zbekiston Qishloq xo‘jaligi institutining nashriyoti.
3. Tashkentov, A. (2021). Bug‘doy va un: sifat va texnologiya. Toshkent: O‘zbekiston
Milliy universiteti.
4. Xudoyberdiyev, S. (2022). Non pishirish texnologiyalari va innovatsiyalar.
Samarqand: Samarqand davlat universiteti.
5. Rahmonov, I. (2023). Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi. Toshkent:
O‘zbekiston Respublikasi Oliy va o‘rta maxsus ta'lim vazirligi.
6. Asqarov, A. (2021). Non ishlab chiqarish jarayoni: muammolar va yechimlar.
Buxoro: Buxoro davlat universiteti.
7. Karimov, F. (2020). Zamonaviy oziq-ovqat texnologiyalari. Toshkent: O‘zbekiston
Fanlar akademiyasi.