MAVZU: HOMILADOR VA EMIZIKLI AYOLLARNI OVQATLANISHI

##article.authors##

  • M. SIDDIQJONOVA ##default.groups.name.author##

##article.abstract##

 
  Homilador ayolning ratsionini tashkil etuvchi oziq-ovqat tabiiy holatga imkon 
qadar  yaqin  bo‘lsa  yaxshi.  Qayta  ishlangan  ovqatlarga  kamroq  ustunlik  berishga 
harakat qilish  lozim.  Agar kartoshka  bo‘lsa, uni pishirilgan  yoki qaynatilgan holda 
iste’mol  qilish  lozim.  Agar  don  bo‘lsa,  unda  jigarrang  guruch,  arpa,  grechka, 
makkajo‘xori tanovul  qilish kerak.  Shirinliklardan  esa  meva  yoki  70  foiz  shokolad 
tavsiya  etiladi.Amalda,  agar  shifokor  yoki  qarindoshlar  homiladorlik  paytida 
yoqmaydigan  yoki  yoqtirmaydigan  taomlarni  tavsiya  qilsa,  ularni iste’mol  qilish 
majburiy emas. Homiladorlik paytida ratsionning tarkibiy qismlari kelajakdagi onaga 
nafaqat foyda keltirishi, balki zavq keltirishi ham kerak. 

##submission.citations##

Adabiyotlar:

1. 1.Ergasheva V.Sh. “Ovqatlanish gigienasi” o‘quv uslubiy qo‘llanma. Toshkent.

“Top Image Media” bosmaxonasi 2017 il

2. M.A.Azizov “Umumiy gigiena va ekologiya” Toshkent “Cho‘lpon” nashriyoti

3. M.R.Tilovov, S.O.Turdiev, A.M.Bozorov “Ovqatlanish gigienasi” Toshkent, “Ilm

Ziyo” nashriyoti, 2007 yil

4. S.S.Esonturdiev, M.E.Qarshiboeva “Gigiena va sanitariya tekshirishlar

texnikasi”“Ilm-ziyo” nashriyoti, 2007 yil

5. A.Nikbaev “Jamiyat sog‘liqni saqlash va tibbiyot statistikasi” Toshkent “Ilm -

Ziyo”nashriyoti 2005 yil

6. G.I.Shayxova “Ovqatlanish gigienasi” Toshkent . “Yangi asr avlodi” nashriyoti

2011yil

7. M.A.Azizov, S.S.Solixo‘jaev, Sh.Q. Qambarova “Gigiena“ Toshkent,

“O‘qituvchi”nashriyoti 2003 y

8. S.T.Tursunov, T.S.Nodirov “Sog‘lom turmush tarzi”. Toshkent, “Ijod dunyosi”

nashriyoti, 2003 yil

Internet saytlari:

1. www.ziyonet.uz,

2. www.lex.uz.,

3. www.google.uz,

4. www.med.uz.,

5. www.referat.uz.,

6. www.tma.uz.,

7. www.gigiyena.uz.

##submission.downloads##

##submissions.published##

2025-01-21