GASTRONOMIK TURIZM RIVOJLANISHIGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR

Authors

  • Yuldashev Mansurjon Alijanovich Author

Keywords:

Gastronomik turizm, rivojlanish omillari, mahalliy madaniyat, oshpazlik an'analari, iqtisodiy sharoitlar, infratuzilma, xizmatlar sifati, barqarorlik, davlat siyosati, innovatsiyalar, marketing, ekologiya, turizm industriyasi.

Abstract

Ushbu maqolada gastronomik turizmning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Gastronomik turizm, o'zida sayohat, madaniyat va ovqatlanish tajribalarini birlashtirgan yangi turizm sohasi sifatida nafaqat sayohatchilarning qiziqishini oshirmoqda, balki mahalliy iqtisodiyotni rivojlantirishga katta hissa qo'shmoqda. Maqolada, gastronomik turizmning rivojlanishiga ta'sir qiluvchi asosiy omillar, jumladan, mahalliy madaniyat, iqtisodiy sharoitlar, infratuzilma, xizmatlar sifati, barqarorlik, davlat siyosati va innovatsiyalar kabi faktorlar muhokama qilinadi. Shuningdek, gastronomik turizmning barqaror va samarali rivojlanishi uchun kerakli yondoshuvlar va strategiyalar taklif etiladi.

Published

2025-01-26

How to Cite

GASTRONOMIK TURIZM RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR. (2025). Ustozlar Uchun, 66(1), 223-227. https://journal-web.uz/index.php/02/article/view/447